Καραχλη-Παπακου

Η Εύη Καραχλή γεννήθηκε στη Θήβα. Σπούδασε στη σχολή Eφαρμοσμένων Eικαστικών Tεχνών ΒΑΚΑΛΟ σχέδιο, ζωγραφική, γραφιστική, χαρακτική και μεταξοτυπία με καθηγητές τους Δανιήλ Γουναρίδη, Βαγγέλη Δημητρέα, Χαρίκλεια Μυταρά, Σταύρο Μπονάτσο, και ιστορία τέχνης με την Ελένη Βακαλό και τον αρχιτέκτονα Γιάννη Παπαϊωάννου. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, batik και κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και εργάσθηκε για περίπου 2 χρόνια στο εργαστήρι ζωγραφικής του Μάνου Φαλτάϊτς.

Η Νικόλ Παπάκου γεννήθηκε στη Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Γραφικών Τεχνών των ΤΕΙ Αθηνών όπου σπούδασε μεταξοτυπία (με τον Νίκο Μηλιώνη) και τυπογραφία (με τον Μανώλη Βυθινό). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κεραμικής στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής, αγιογραφίας με τον Χαράλαμπο Παπατραγιάννη καθώς και ελεύθερου σχεδίου.

Για πολλά χρόνια εργάσθηκαν και οι δύο σαν γραφίστες σε εφημερίδες και περιοδικά φιλοτεχνώντας παράλληλα θεατρικές και μουσικές αφίσσες και αναλαμβάνοντας σχεδιασμό βιβλίων.

Η συνεργασία τους στη ζωγραφική τέχνη αρχίζει το 2000, με πρώτη παρουσία το 2001 στο Champion College, όπου και εκθέτουν τα πρώτα ζωγραφιστά καλαπόδια εισπράτοντας θετικές κριτικές από το κοινό. Εκεί παρουσιάζουν επίσης αγιογραφίες αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα όπως ζωγραφιστά κεριά, ζωγραφιστές σβούρες και σφεντόνες.

Σήμερα διατηρούν εργαστήρι ζωγραφικής στη Θήβα και υιοθέτησαν την επωνυμία ΕΝartists από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων τους.